Castellano  -   English

 


OFICINA
DE LA FUNDACIÓ CULTURA DE PAU A BARCELONA

“Diàleg sobre les ciutats i el dret a l’educació”
 

En el marco del Simposi "El dret col.lectiu a l'educació", 30 novembre 2017

(Instituto Municipal d’Educació / Ayuntamiento de Barcelona)

Cicle de serrades sobre cultura de pau a escoles i instituts de la ciutat de Barcelona
 

Barcelona, Escola Joan Pelegrí Fecha: 2 de noviembre de 2017

Barcelona, Institut Pablo Picasso Fecha: 14 de diciembre de 2017

Barcelona, Escola Tècnica Professional del Clot Fecha: 20 de diciembre de 2017

XII Premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis
 

Nova convocatòria del Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis, que enguany arriba a la seva onzena edició. El Premi, integrat per membres de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, FundiPau, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon Llull, Foc Nou, El Ciervo i Mans Unides promou el periodisme solidari que faci referència a persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social, o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l'entesa entre cultures i religions.

El termini d'admissió d'originals i candidatures per a les dues modalitats finalitza

el 20 de juliol de 2017 

XI Premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis
 

Nova convocatòria del Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis, que enguany arriba a la seva onzena edició. El Premi, integrat per membres de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, FundiPau, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon Llull, Foc Nou, El Ciervo i Mans Unides promou el periodisme solidari que faci referència a persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social, o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l'entesa entre cultures i religions

 El termini d'admissió d'originals i candidatures per a les dues modalitats finalitza

el 5 de setembre de 2016

Jornada "Dret a la Informació per a una Cultura de Pau"
 

Barcelona, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

2 de diciembre de 2015, 10:00-20 h

LA RELLEVÀNCIA DE LA UNESCO

Simposi Internacional en motiu del 80è Aniversari de Federico Mayor Zaragoza

UNESCO – Paris, 3 de febrer de 2014

Programa (anglès)

LLIURAMENT DELS PREMIS DEL VIII MEMORIAL JOAN GOMIS

La VIII edició del “Memorial Joan Gomis”, premi del periodisme solidari, ha guardonat a la periodista Gemma Parellada pel reportatge “La guerra sin fin” (publicat a El País), en la categoria d’obres periodístiques i, en la modalitat de trajectòries periodístiques al programa "Latituds" de Televisió de Catalunya.

L’acte de lliurament de premis es durà a terme el proper dimarts 5 de novembre a les 18.00h a l’Auditori de la Biblioteca de la Facultat de Comunicació Blanquerna
(c/ Valldonzella, 23 – Barcelona).

CONFÉRENCE DES VILLES POUR LA PAIX EN MÉDITERRANÉE

Aubagne (França), 19-21 de Setembre de 2013

Llegir més aquí

CAMPANYA CONTRA ELS PARADISOS FISCALS: “TACKLE TAX HAVENS”

Juliol de 2013 | La Fundació Cultura de Pau – Barcelona dóna suport a la campanya “Tackle Tax Havens” –de lluita contra els paradisos fiscals- que fou presentada el 4 de juliol a Barcelona.

Llegir més aquí

II FÒRUM MEDITERRANI ANNA LINDH: MARSELLA 4-7 JULIOL 2013

10 d’abril de 2013 | Del 4 al 7 d’abril es dugué a terme al Palais du Pharo, a Marsella, la segona edició del ”Anna Lindh Mediterranean Forum”, el principal encontre sobre diàleg i acció intercultural en l’àrea Euromed. La Fundació hi participà organitzant un seminari sota el títol “Enhancing Interreligious and Intercultural Cooperation” en el que s’analitzà l’estat de la qüestió del diàleg interreligiós en l’actual context mediterrani, tenint en compte l’incidència de la situació regional derivada de la primera àrab.

Llegir més aquí

IN MEMORIAM: JUAN ANTONIO CARRILLO SALCEDO

21 de gener de 2013 | El passat dissabte dia 19 de gener ens deixava un amic de la Fundació Cultura de Pau, catedràtic de Dret Internacional Juan Antonio Carrillo Salcedo, un gran defensor dels Drets Humans i de la Justícia Internacional des de diferents universitats d'arreu del món, i des de la nostra Fundació, de la que n’era patró. Des de la Fundació Cultura de Pau – Barcelona volem reivindicar la seva trajectòria i traslladar les nostres condolències a la família.

Llegir més aquí

ÉS L’HORA D’ABOLIR LA PENA DE MORT

Pàdua, 10 de desembre de 2012 - El 10 de desembre, dia internacional dels drets humans, se celebrà a Pàdua una jornada sota el títol “L’hora d’abolir la pena de mort”. Aquesta jornada, organitzada conjuntament per la Comissió Internacional contra la Pena de Mort, el Centre de Drets Humans de la Universitat de Pàdua i la Fundació Cultura de Pau, comptà amb la participació de diversos membres de la Comissió incloent en Federico Mayor (President), Giuliano Amato i Ruth Dreifuss. També comptà amb la participació d’algunes de les ONGs més destacades en la lluita contra la Pena de Mort, com Amnistia Internacional, Sant Egidi, Hands off Cain, i representants de les institucions italianes.

Per a més informació: http://unipd-centrodirittiumani.it/

ENTREGA DELS PREMIS DEL VII MEMORIAL JOAN GOMIS DE PERIODISME SOLIDARI

La VII edició del “Memorial Joan Gomis”, premi de periodisme solidari, ha guardonat
al Dr. Roberto Savio, en la seva categoria de Trajectòria Periodística i a Contrast/Fora
de Quadre
, en la categoria d’Obra Periodística.

L’acte d’entrega de premis es durà a terme el proper dijous 8 de novembre
a les 6 de la tarda a l’Auditori de la Biblioteca de Ciències de la Comunicació Blanquerna
(C/ Valldonzella,12 – Barcelona).

PRESENTACIÓ "PETITA HISTÒRIA DE LA
CULTURA DE PAU"

FÒRUM D’ALT NIVELL DE CULTURA DE PAU
NACIONS UNIDES, NOVA YORK, 14 DE SETEMBRE DE 2012

IMATGES

El proper 14 de setembre el Fòrum d’Alt Nivell sobre Cultura de Pau tindrà lloc a la seu de Nacions Unides de Nova York. Està organitzat per l’Oficina del President de la 66a Assemblea General en col·laboració amb la Fundació Cultura de Pau, Inter Press Service (IPS) i el Global Movement for the Culture of Peace.

La resolució 53/243 de l’Assemblea General de les Nacions Unides sobre la Declaració i Programa d'Acció sobre una Cultura de Pau, que establí els principis i fonaments de la Cultura de Pau, va ser adoptada per consens el 13 de setembre de 1999. Des de llavors, l’Assemblea General, per mitjà de resolucions anuals, ha destacat la prioritat que concedeix a la implementació completa i efectiva d’aquesta decisió amb visió de futur, que és universalment aplicable. A més, l’Assemblea va proclamar l’any 2000 com a “Any Internacional de la Cultura de la Pau” (52/15) i va declarar el període de 2001 a 2010 com el “Decenni Internacional d'una Cultura de Pau i No-Violència per als Infants del Món” (53/25).

Reconeixent la necessitat d’un estímul addicional al moviment global per promoure la Cultura de Pau, com va ser prevista per les Nacions Unides, particularment en l’actual context global, es pretén que el primer Fòrum d’Alt Nivell de l’Assemblea General sigui una oportunitat pública oberta als estats membre de les Nacions Unides, a les entitats del sistema de NU, a la societat civil, mitjans de comunicació, sector privat i tots aquells interessats en mantenir un intercanvi d’idees sobre els camins per construir i promoure la Cultura de Pau. Es donarà una atenció especial a la qüestió de la implementació del Programa d’Acció sobre una Cultura de Pau de 1999, així com en un major enfortiment del moviment global que va néixer en el Decenni Internacional.

L’acte compta amb el suport de les Missions Permanents a les Nacions Unides d’Àfrica del Sud, Bangla Desh, Benin, Costa Rica, El Salvador, Filipines i Guatemala.

 

Programa del Fòrum d’Alt Nivell: PDF

Enllaç a la pàgina d’inscripcions aquí

Resolució 53/243 sobre la Declaració i Programa d’Acció sobre una Cultura de Pau PDF

 

PUBLICACIÓ: “CLIMATE CHANGE AND PEACE”

La Fundació Cultura de Pau ha dut a terme la publicació, gràcies al suport del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, de “Climate Change & Peace: The Effects of Climate Change on Global Peace and Security & its Humanitarian Dimension”. En aquest llibre es recullen les aportacions del seminari internacional que sobre el tema la Fundació va organitzar el novembre 2009 en el marc del procés oficial de la COP+15, així com un complet i actualitzat compendi de documentació de referència sobre el tema que han elaborat les principals organitzacions internacionals (Nacions Unides, UE, OSCE, etc.). També s’inclou un preàmbul i un estudi que aborden les novetats dins d’aquest àmbit fins a principis de 2012.

Els primers exemplars foren distribuïts entre representants de governs, institucions internacionals i societat civil en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible (Rio+20), que va tenir lloc del 20 al 22 de juny a Rio de Janeiro, Brasil.

ACORD DE COL·LABORACIÓ ENTRE LA FCP
I EL CONSORCI DE LA ZONA FRANCA

El passat mes de desembre de 2011 la Fundació Cultura de Pau va signar un acord de col·laboració amb el Consorci de la Zona Franca. La Fundació té la seva seu a Barcelona en l’edifici Nexus II que pertany al Consorci i que es troba al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya. Entre d’altres, l’acord inclou el desenvolupament del projecte de creació d’un Centre de Documentació sobre els àmbits de treball de la Fundació.

10 ANYS DE CULTURA DE PAU, 10 ARTICLES

Versió en català

SUPORT AL PROCÉS DE PAU DE COLÒMBIA

Del 21 al 23 de febrer de 2011 s’ha dut a terme a Buenos Aires, Argentina, la trobada
“Fent la Pau a Colòmbia”, organitzada per l’associació “Colombians i Colombianes per la Pau” que lidera Piedad Córdoba. La trobada ha comptat amb el recolzament del ministeri d’Assumptes Exteriors d’Argentina i de la Coordinadora Permanent de Partits Polítics d’Amèrica Llatina (COPPPAL).

La Fundació, que dóna suport al Procés de Pau a Colòmbia, hi ha col·laborat amb la
presència i participació del seu President, Federico Mayor Zaragoza i
d’en Manuel Manonelles.

PRESENTACIÓ DE L'INFORME MUNDIAL DE CULTURA DE PAU 2010
A LA PRESIDÈNCIA DE L'ASSEMBLEA GENERAL DE NACIONS UNIDES

Oficina del president de l’Assemblea General, Nova York,

15 d’octubre de 2010

LES RELIGIONS I LA CONSTRUCCIÓ DE LA PAU:
L'ENCONTRE I DECLARACIÓ DE MONTSERRAT

Versió en català | Versió en anglès

 

SEMINARI INTERNACIONAL SOBRE “RELIGIONS I CONSTRUCCIÓ DE PAU: PROMOVENT L'ACCIÓ I LA COOPERACIÓ INTERCULTURAL I INTERRELIGIOSA PER UNA CULTURA DE PAU” GINEBRA, PALAIS DES NATIONS, 18 DE MAIG DE 2010

Informe Activitat
Programa i fotos (Anglès)

 

 

 

 

Memòria d'activitats 2009

 

 

 

Català      -    Anglès      -    Castellà      -    Francès     -    Àrab      -    Assiri 

 

Procés de Montserrat sobre Religions i Construcció de Pau:

-Butlletí del Procés de Montserrat nº 1

-Declaració de Lille

Memòria d'activitats 2008

Aixecaré la veu

Edició commemorativa del 75è aniversari de Federico Mayor Zaragoza

La Fundació Cultura de Pau és una organització amb Estat Consultiu Especial amb l’ECOSOC de les Nacions Unides i també és una ONG associada al seu Departament d’Informació Pública.
Des del 2005 la Fundació Cultura de Pau compta amb una oficina a Barcelona.
La seva coordinadora és la Montserrat Ponsa
Les llengües de treball de la delegació són el català, el castellà, l'anglès i,
opcionalment, el francès.

 

Fundación para una Cultura de Paz - Fundació Cultura de Pau - Barcelona
Calle Jordi Girona 29 - Edificio Nexus II 08034 Barcelona
E-mail: barcelona@fund-culturadepaz.org

 

 

Castellano  -   EnglishACTIVITATS

 

FUNDACIÓ

CULTURA DE PAU

 

 

SGEP -Delegación de la Fundación en Santiago de Compostela

 

Centre d'Educació i investigació per a la Pau

Altres enllaços d'interès: