<

PRESENTACIÓ DE L’INFORME MUNDIAL SOBRE CULTURA DE PAU 2010 A LA PRESIDÈNCIA DE L’ASSEMBLEA GENERAL DE NACIONS UNIDES

Oficina del president de l’Assemblea General, Nova York, 15 d’octubre de 2010

 

De dreta a esquerra: Manuel Manonelles, Fundació Cultura de Pau; Amb. Armin Ritz, Cap de Gabinet del President de la 65ª Assemblea General de Nacions Unides; Amb. Anwarul K. Chowdhury; Valerie Kyrle, Assessora de l’Oficina del President de l a 65ª Assemblea General de Nacions Unides; i David Adams, Coordinador de l’Informe Mundial de Cultura de Pau 2010.

 

El passat 15 d’octubre, una delegació de la Fundació Cultura de Pau va fer la presentació i entrega formal de l’Informe Mundial de Cultura de Pau 2010 a la Presidència de l’Assemblea General de Nacions Unides durant una reunió de treball a la seu d’aquesta institució a Nova York . La delegació estava formada per l’ambaixador Anwarul K. Chowdhury, ex-sots secretari general i alt representant de NNUU; el doctor David Adams, coordinador de l’informe; i era encapçalada per en Manuel Manonelles, en nom de la Fundació i en representació del president de la mateixa. Foren rebuts pel cap de gabinet del president de la 65ª Assemblea General de NNUU, l’ambaixador Armin Ritz –el President es trobava fora de Nova York en viatge oficial- a qui acompanyà Valerie Kyrle, assessora de la seva oficina.

 

Amb el suport de la Missió Permanent de Bangladesh a les NNUU, l’Informe es va distribuir el dia 18 a tots els participants de la sessió. A més, durant el debat, diversos estats membres van mencionar explícitament l’Informe, destacant-ne el fet que identifica a més de mil organitzacions de la societat civil d’arreu que han estat treballant en el tema durant la seva dècada.

 

L’Informe Mundial de Cultura de Pau 2010 repassa la tasca efectuada per la societat civil internacional en la promoció de la Cultura de Pau en la segona meitat del Decenni Internacional de Cultura de Pau (2001-2010), concretament en el període 2005-2010. L’Informe, que actualment està disponible en anglès i castellà, ha rebut el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya. La versió catalana de l’Informe estarà disponible en breu.  

 

Informe en anglès