Castellà  -   English

 

<

Celebració del Seminari Internacional sobre CANVI CLIMÀTIC i PAU

Barcelona, 2 i 3 de novembre de 2009

 

Els dies 2 i 3 de novembre es celebrà el seminari internacional sobre “Canvi Climàtic i Pau: Els efectes del canvi climàtic en la seguretat i la pau  internacional, i la seva dimensió humanitària” organitzat per la Fundació Cultura de Pau, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Patronat Catalunya Món i el CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible).

 

Aquest encontre tingué lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona, i en el marc de la celebració en aquesta ciutat de l’última ronda negociadora prèvia a la cimera sobre el Canvi Climàtic que es durà a terme a la ciutat de Copenhaguen del 7 al 18 de desembre.

 

El seminari comptà amb la participació d’experts i personalitats de primer nivell, incloent l’enviat especial del Secretari General de NNUU pel Canvi Climàtic, Sgrjan Kerim, el vicepresident del Panel Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC), el prof. Jean Pascal van Ypersele, el president de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza o el representant especial de Dinamarca pel Canvi Climàtic, Niels Pultz. Igualment hi participaren representats d’institucions com el Programa de Nacions Unides pel Medi Ambient (UNEP), la Universitat de la Pau de NNUU (UPEACE), el Fòrum Humanitari Global de Ginebra, o altres.

 

Fruït del debat i de les interessants discussions que es dugueren a terme, s’acordà l’elaboració d’un informe així com d’un document de conclusions i propostes d’acció. Document que està previst que es presenti al Secretari General de NNUU i a altres autoritats del sistema de NNUU.

 

La inauguració del seminari comptà també amb la participació, entre d’altres, del vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i del president de l’IEC, Salvador Giner. A la cloenda també hi participà la viceconsellera de Relacions Exteriors, Roser Clavell i el director de la Fundació Cultura de Pau, Manuel Manonelles.

 

 

Vista de la sessió inaugural. Foto F. Parés

 

 Intervenció de l’enviat especial del Secretari General de NNUU pel Canvi Climàtic, Srgjan Kerim. Foto F. Parés

 

 PROGRAMA

DISCURS S. KERIM